auto-tippek-gumiabroncs-mannmotors-hu

HONDA autó – Tippek és tanácsok: üzemeltetés, karbantartás, műszaki szempontok szerinti használat, vásárlás előtti tanácsok, tisztítás és ápolás, tárolás, …

Japán minőség és megbízhatóság!


HONDA autó – Tippek és Tanácsok – általános karbantartás

HONDA gépjárművünket mindig tartsuk a gyártó által előírt kifogástalan állapotban, hiszen így várhatjuk el a hosszú és gondtalan működést. Minden gépjárműnek és és gépnek van karbantartási periódusa, ciklusa, ami a kötelező szervizeket jelenti. Ide tartoznak az olaj és folyadék cserék (motor, váltó, differenciálmű, fékfolyadék, kuplungfolyadék, szervóolaj, hűtőfolyadék). (megjegyzés: ha valaki nagyon kis mértékben használja az ablaktörlő/ablakmosó berendezést, érdemes mindig a téli/fagyálló szélvédőmosó folyadékkal feltölteni azt. Ellenkező esetben a mínuszok közeledte előtt, a tartályban lévő nyári szélvédőmosó folyadékot leengedni és téli szélvédőmosó folyadékkal feltölteni azt.)

A fényezett alkatrészek óvása és védelme nagyon fontos! Legyen az napfény, napsugárzás, madár és/vagy nyest ürülék eltávolítása, mindig meg kell óvni a fényezett felületeket a külső savas és lúgos hatásoktól. Ennek hiányában a fényezés károsodhat. Kezdetben foltok keletkeznek a megmart felületeken és mattulni kezdenek, majd a fényezés rétegvastagságát “felzabálva” a fényezés is sérül. Amikor idáig eljut a probléma, egyértelműen csak a szakszerű újrafényezés a megoldás.

Gépjármű használó feladatai: … elindulás előtti ellenőrzés, guminyomások ellenőrzése (szemrevételezéssel elegendő, de rendszeres időközönként guminyomás mérő műszerrel is ellenőrizendő mindig egy műszerrel és hidegen (ha otthoni ellenőrzés) vagy melegen ellenőrizendő) ; motorolajszint ellenőrzése meghatározott futásteljesítmény után szükséges (csak a szervizkor használt márkájú, viszkozitású olajat használjuk!!!) …

Amennyiben rendellenes hango(ka)t észlel a futómű, fék, motorblokk felől kopogást vagy rezonanciát a kormányon fékezéskor, kigyorsításkor, keresse fel szervizét. Fékezéskor (vagy fék használata nélkül) problémáknak számos oka lehet. Lehet oka az elkopott fékbetét-féktárcsa közötti rendellenesen súrlódó hang vagy a fékrendszerbe beszorult, egy a kerekek által felvert apró kavics/szennyeződés…


HONDA-autószerviz és Gumiszerviz
Budaörs
MannMotors
Mann Norbert
+36-20-5465644


HONDA autó – Tippek és Tanácsok – hasznos fogalmak

forgatónyomaték vagy nyomaték – Egy adott erőhatás egy adott forgástengelyre való forgatóképességét megadó fizikai mennyiség.
Jele: M vagy τ.
A forgatónyomaték az F erő és az O középponttól az erő támadáspontjába mutató r vektor, az erőkar vektoriális szorzata.

nyomaték rugalmasság –

teljesítmény- és nyomaték görbe

(nyomaték-tömegarány)

Mi a teljesítmény?

teljesítmény-tömegarány

kompresszió viszony -vs- sűrítési végnyomás

fordulatszám – A forgó testek és alkatrészek időegység alatti teljes körforgásainak száma.

motor fordulat – A motorblokk forgó alkatrészeinek, egységnyi idő alatti teljes körforgásainak a száma. Fordulat/perc (1/min) -ben fejezzük ki gépjárművek esetén.

főtengely fordulat – Minden belsőégésű motor esetén, a főtengely alakítja át az alternáló mozgást, forgó mozgássá! Minden gép egyik legnagyobb terhelést elviselő eleme. A főtengely, egységnyi idő alatti (általában: fordulat/perc) teljes körbefordulásainak a száma.

vezérműtengely fordulat – 4T (4 ütemű) motortípus esetén létező gépelem. A vezérműtengely, a belsőégésű (vagy dugattyús) motorok hengereinek töltését (szívó szelepek) és ürítését (kipufogó szelepek) végző szelepeinek vezérlő alkatrésze.


—————————————–
———————————————————

MannMotors – Kapcsolat

Motorkerékpárszerviz, HONDA-autószerviz és Gumiszerviz
Budaörs
MannMotors
Mann Norbert

+36-20-5465644Autómentés és beszállítás:

Amennyiben az autó járóképtelen és beszállítására van szükség, ajánlom az AutómentésBudapest személyautó mentéssel és szállítással foglalkozó céget. Az AutómentésBudapest magas színvonalon és a járműre gondosan odafigyelve végzi a szállítást, ezért ajánlom őket jó szívvel. Baleset, vagy sok éves tárolás után üzemképtelen HONDA személyautója? A szervizbe – HONDA Autószerviz Budaörsön – Mann Norbert – szállítás többé nem probléma!
AutómentésBudapest

Beszállítás és vállalás a MannMotors műhelyébe, CSAK előzetes egyeztetés után lehetséges!!!

Amennyiben kérdése van HONDA személyautója szervizelésével, ezen lehetőségek valamelyikén fel tudja venni velünk a kapcsolatot: MannMotors

HONDA autószerviz
Budaörsön
MannMotors
Mann Norbert

+36-20-5465644