Gumiabroncs márkák története

Gumiabroncs márkák megjelenése évtizedében még csak néhány gyártó jelent meg a piacon, akik versenyeztek egymással a még kis számú ügyfelekért. A kezdetekben a gumiabroncsok más felépítésűek, szerkezetűek és tömegűek voltak. Azonban nem is azt a tömeget, sebességet, hőmérsékletet, terhelést kellett elviselniük a gumiknak és természetesen a gépjárművek fejlődésével együtt nőtt az igény is a fejlettebb és az újításoknak megfelelően jobban használható “papucsokra”. …

Biciklik, autók, teherautók, motorkerékpárok és gépjárművek…

Gumiabroncs márkák – kezdetek:

Hosszú idő telt el az első gumiabroncs prototípus megszületése óta. A kezdeti időben a fejlődés mértéke lassabb volt, de egyre több gyártó próbált betörni a piacra és egy kis részt megszerezni magának a folyamatosan erősödő piacból. A gumiabroncsok fejlődéstörténete nagyon érdekes lépcsőfokokon ment eddig is keresztül.
A vulkanizálás, tömör gumiabroncsok, felfújható gumiabroncs, belsős gumiabroncs (TT = Tubetype), belső nélküli gumiabroncs (TL = Tubeless) – itt nem csak a guminak, hanem a felninek is alkalmasnak kell lennie a TT / TL verziókra – mint fejlődéstörténeti állomások elérése mind egy komoly mérföldkő volt a korábbi állapothoz képest. Amikor a Mousse (küllős, általában terep motorkerékpároknál alkalmazzák belső helyett, a defektmentes közlekedés érdekében) megszületett, az is lehetőség volt a fejlesztők előtt és komoly könnyebbség a főként versenyszintű felhasználás esetén.
Már tesztelés alatt vannak a levegő nélkül működő gumiabroncsok. Még az utcai engedélyeztetésükre és így felhasználhatóságukra várni kell, de a prototípusok már elkészültek és rendelkezésre állnak.
A “fejlődés fonala tovább gombolyodik” és mindig rendületlenül növekszik a korábbi tapasztalatokból egyre nagyobbá!

Gumiabroncs márkák megjelenése a piacon:

A gumiabroncs feltalálása óta folyamatosan növekvő teret hódit magának a gépjárművek piacán a gumiabroncs nevű csoda. A kezdetben egy gumiabroncs márka jelenléte, gyorsan versenyhelyzetet teremtett a piacon. A folyamatosan egyre több piaci versenytárs megjelenése és a versenyhelyzet kialakulása elkerülhetetlen volt. Mindenki szeretne egy szeletet a tortából, de lehetőleg a legnagyobb szeletet. Minden gyártó a legjobb terméket szeretné előállítani, a legjobb áron és a legnagyobb darabszámban az ügyfél igények maximális kielégítése érdekében.
A verseny örök és mindig jelen van!
Ameddig ez így van és a versenyhelyzet a piaci résztvevők által tovább gerjeszti magát, a technikai fejlődés is mindig jelen lesz!

Gumiabroncs márkák története – szakosodás:

Bizonyos gumiabroncs gyártók mindkét ( A teherautó, munkagép, repülőgép és egyéb járművek nem tartoznak a szolgáltatási profilunkba, ezért csak a motorkerékpár, robogó és személyautó gumiabroncsokra térünk ki részletesen! ) fő szegmensben, az autó és a motorkerékpár gumiabroncsban is részt kívánnak maguknak szakítani a gyártói névsorból. …


Autó & Motorkerékpár
Gumiszerviz Budaörs
MannMotors
Mann Norbert

+36-20-5465644


Autómentés és beszállítás – MannMotors gumiszerviz:

Ha autója járóképtelen és beszállítására van szükség, ajánlom az AutómentésBudapest személyautó mentéssel és szállítással foglalkozó céget. Üzemképtelen gépjárműve kerekei és/vagy gumijai miatt? A szervizbe – Gumiszerviz Budaörs – Mann Norbert – szállítás többé nem probléma!
AutómentésBudapest

Beszállítás és vállalás a MannMotors műhelyébe, CSAK előzetes egyeztetés után lehetséges!!!

Motormentés és beszállítás MannMotors gumiszerviz:

A motor járóképtelen és beszállítására van szükség, ajánlom a MotorAngel motorkerékpár mentéssel és szállítással foglalkozó céget. A szervizbe – Motorszerviz & Gumiszerviz Budaörs – Mann Norbert – szállítás többé nem probléma! motormentő kapcsolat

Beszállítás és vállalás a MannMotors műhelyébe, CSAK előzetes egyeztetés után lehetséges!!!


Amennyiben kérdése van gumiabronccsal és keréktárcsával / felnivel kapcsolatban, ezen az oldalon szereplő elérhetőségeken tudja felvenni velünk a kapcsolatot: MannMotors kapcsolat

Autó & Motorkerékpár
Gumiszerviz Budaörs
MannMotors
Mann Norbert
+36-20-5465644