yokohama-s-drive-as01-auto-gumiabroncs-mannmotors-hu

Autó gumiabroncs:

yokohama-advan-a048-auto-gumiabroncs-mannmotors-hu yokohama-a-drive-aa01-auto-gumiabroncs-mannmotors-hu


Autó gumiabroncs :

A különböző márkák (és keverékeik) eltérő futófelület, oldalfal merevség / vastagság / technológia szerint készítenek utcai gumiabroncsokat. Ezért, adott méretben a gumiabroncsok tömege, adott belső nyomás mellett, illetve súlyterhelés alatt a gumiabroncs, így a személyautó viselkedése, tapadása, rugózása és vízkiszorító képessége is eltér. A gumiabroncsokat, mindig az előírt guminyomással használjuk és külső sérülés vagy szemrevételezés után felfedezett rendellenesség(ek) esetén, NE közlekedjünk az autóval, keressük fel mihamarabb gumis műhelyünket, szakemberünket!


Autó & Motorkerékpár
Gumiszerviz Budaörs
MannMotors
Mann Norbert
+36-20-5465644


Autó gumiabroncs élettartama:

Minden személyautó-, autó gumiabroncs élettartamát, a gyártók egységesen legkésőbb a gyártástól számított 5 éves életkoruk lejárta után javasolják a lecserélésüket. Az utcai gumiabroncs DOT számmal (a gyártás dátuma: hét+év) rendelkezik, így a gyártás dátuma könnyen leolvasható! Minden gumiabroncsnak csak az egyik oldalán van feltüntetve a DOT szám. Ezt az ajánlott gumiabroncs korhatárt nem érdemes átlépni, mivel a gyártástól a gumiabroncs öregszik és ez a tapadási képességeire is nagy részben hatással van!


Autó gumiabroncs tárolása:

A gumiabroncsok tárolás mindig a napsütéstől és erős fénytől elzárt, hűvös helyen történjen.
Autó gumiabroncsok szakszerű tárolása alkalmával 2 eset fordulhat elő. Amikor a gumiabroncsaink felnikre vannak szerelve vagy a gumiabroncsok külön/magukban pihennek a következő felszerelésig.

Felnikre szerelt gumiabroncsok esetén a javasolt guminyomás 2-2,5 bar. Egymáson tárolhatóak a felfújt gumik/kerekek.

Gumiabroncsok magukban történő tárolásuk esetén mindig egyesével és állítva tároljuk, időnként forgassuk a gumikat.


Autó & Motorkerékpár
Gumiszerviz Budaörs
MannMotors
Mann Norbert
+36-20-5465644


“Az igény az Öné, a feladat a miénk és az eredmény a gondtalanul használható gépjármű!”


Személyautók esetében is, az úttest és a jármű közötti kapcsolatot egyedül a gumiabroncs tartja! Az a 4 babatenyérnyi felület (minősége és állapota), ami az úttal érintkezik, lehet a döntő a teljes kontroll vagy az irányíthatatlanság között!!! Így elengedhetetlen feltétel a(z):

 • tökéletes állapotú (se az oldalfalon, se a futófelületen nem lehet rendellenes deformáció, külsérelmi nyom, illetve szálszakadás)
 • megfelelő korú, illetve frissességű (a gyártástól számított kora a gumiabroncsnak, mely: autók esetében maximum 5 év!!! )
 • kifogástalan profil mélységű (amely kiterjed a gumiabroncs futófelületének teljes szélességére!!!) a KRESZ szabályozás szerint 1,6 mm-es profil mélységet minimálisan el kell érni, a forgalomban való részvételhez mindegyik gumiabroncs esetében!!!
 • optimális gumiabroncs nyomás beállítása és időközönkénti ellenőrzése (a gyártó által kibocsájtott a használati könyvben, illetve az autó karosszérián / üzemanyagtankajtón / kesztyűtartóban elhelyezett információs táblán szereplő gumiabroncs nyomás az ideális! – általában hideg nyomásértéket jelölnek meg a gyártók)
 • megfelelő / ideális méretű és oldalfal szerkezetű gumiabroncs használata!!! A gyár által javasolt méretű felnire szerelt, megfelelő méretű gumiabroncs tudja a futómű alkatrészeivel együtt biztosítani a gépjárműhöz kalkulált legoptimálisabb stabilitást és tapadást!

A gyártó által ajánlott mérettől, jogszabály és biztonságvédelmi okokból eltérni TILOS!!! (Az adott gépjárműmárka, a modell és modellév és felszereltség alapján a gyártó által kibocsájtott / engedélyeztetett homologizációs lapon feltüntetésre került felni és gumiabroncs méretek használhatóak kizárólag! Nyomtáv szélesítő használata TILOS!!! Egyéb esetekben egyéni átalakítási engedélyeztetés szükséges!)


Autó & Motorkerékpár
Gumiszerviz Budaörs
MannMotors
Mann Norbert
+36-20-5465644


A gumiabroncsokon található fontosabb adatok:

Autó gumiabroncs esetében:

pl: 205/55R16 94W — DOT 2520

205/55R16 94W ==>

 • 205 = a futófelület szélessége ‘mm‘-ben kifejezve
 • 55 = a futófelület szélességének ‘%‘ arányban kifejezett része az oldalfal magassága
 • R16 = (‘R’=Radiál, a gumiabroncs szerkezeti felépítését jelzi) a gumiabroncs belső átmérője (illetve a felni külső) 16 colban (= 406,4 mm) kifejezve ==> (1 col = 1″ = 25,4 mm)
 • 94 = index szám, ami a maximális súlyterhelhetőségét jelzi az adott gumiabroncsnak (A megfelelő guminyomás megtartása mellett!!!) – (’94’ = 670 kg)
 • W = (SI = Speed Index = Sebesség index) károsodás nélkül, tartósan elviselhető legnagyobb sebesség (‘W’ = 270 km/h)

DOT 2520 ==>

 • DOT = “The U.S. Department of Transportation (DOT)” a gyártás dátumát jelöli (Csak a gumiabroncs egyik oldalán szerepel!)
 • 2520 = a jelölt gumiabroncsot 2020 / 25. hetén gyártották


SI (Speed Index = Gumiabroncs Sebesség index) [km/h] / MannMotors gumiszerviz:

SIkm/hSIkm/hSIkm/hSIkm/h
J100N140S180W270
K110P150T190Y300
L120Q160H210ZR240+
M130R170V240
www.mannmotors.hu – MannMotors – SI [km/h]


Autómentés és beszállítás a gumiszervizbe:

Amennyiben az autó járóképtelen és beszállítására van szükség, ajánlom az AutómentésBudapest személyautó mentéssel és szállítással foglalkozó céget. Az AutómentésBudapest magas színvonalon és a járműre gondosan odafigyelve végzi a szállítást, ezért ajánlom őket jó szívvel. Baleset, vagy sok éves tárolás után üzemképtelen HONDA személyautója? A szervizbe – HONDA Autószerviz Budaörsön – Mann Norbert – szállítás többé nem probléma!
AutómentésBudapest

Beszállítás és vállalás a MannMotors műhelyébe, CSAK előzetes egyeztetés után lehetséges!!!

Amennyiben kérdése van autó gumiabronccsal és keréktárcsával / felnivel kapcsolatban, ezen az oldalon szereplő elérhetőségeken tudja felvenni velünk a kapcsolatot: MannMotors kapcsolat

Autó & Motorkerékpár
Gumiszerviz Budaörs
MannMotors
Mann Norbert
+36-20-5465644